دوشنبه, ۲۳ جمادی الاول ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۴/۱۱/۲۵م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

  •   مطابق  
کجاست رمضان‌های پیشین؟ با احیای خلافتی‌که نابود کنندۀ هرگونه شک و تردید است، باز خواهند گشت
بسم الله الرحمن الرحيم

کجاست رمضان‌های پیشین؟ با احیای خلافتی‌که نابود کنندۀ هرگونه شک و تردید است، باز خواهند گشت

(ترجمه)

به منظور این‌که بخواهیم مسلمان واقعی شمرده شویم، نخست باید صفت متقین را به خود کسب نماییم. ماه مبارک رمضان بدون شک که سریع‌ترین راه رسیدن به سوی تقوی است. ‏این ماه مبارک ماهی است که مسلمانان بدون هیچ تنبلی و دودلی یکدیگر را به سوی خیر فرامی‌خوانند که از اثر آن باهم در عبادات و اعمال حسنه به رقابت پرداخته و سعی و تلاش خود را به خرج می‌دهند تا از جملۀ متقین در نزد الله سبحانه وتعالی محسوب شوند. به هر حال، از همه زیباتر اینست که مسلمانان با فرارسیدن این ماه مبارک با هرگونه اقلیمی‌که باشد، مشکلی ندارند؛ زیرا ‏این بخاطری‌ست که احساسات و فکرۀ مرتبط به ماه رمضان در میان هر فرد مسلمانان یکسان است؛ ‏با این حال هر فرد جامعه در این عبادت سهیم است.

 ‏به‌هر حال، ما به عنوان یک امت واحد در جامعه مشکلات بزرگی را در خصوص فرارسیدن ما مبارک رمضان داریم که این مسئله را برای ما غیرممکن ساخته است؛ طوری‌که مسلمانان در تمام جهان می‌خواهند ماه مبارک رمضان را در تاریخ معین آن شروع و ختم نمایند، ولی موجودیت رژیم‌های مزدور ناسیونالیستی و نهاد‌های گوناگون مذهبی، که شعار مدرنیته را سر می‌دهند، آن‌ها را مجبور نموده تا ماه مبارک رمضان را بر خلاف تاریخ معینه آن آغاز و ختم و نمایند. ‏یگانه عنصر کلیدی برای تشکیل یک جامعه نظام نامیده می‌شود که در این عصر مطلقاً برخلاف عقیدۀ افراد جامعه است. به این علت، مسلمانانی‌که در تمام جهان تحت این نظام‌ها اند، همواره در معرض جنگ، تهاجم، قتل، شکنجه و تمام انواع ظلم و ستم قرار دارند. در کنار این همه، تهاجم فکری و فرهنگی-که به وسیله این نظام‌ها صورت می‌گیرد- افکار خالص و پاک اسلامی را از اذهان مردم از بین می‌برد و افکار، عقیده و رهبری را در اذهان مسلمانان غرس می‌نماید و هیچ ربطی به وحی الهی ندارد که در نتیجه شخصیت‌های کاذب اسلامی را در جامعه تقدیم می‌دارد.

این نظام‌ها حاکمانی را بالای ما حاکم ساختند که راه‌حل‌‌های غیراسلامی را بر مشکلات اجتماعی و سیاسی ما تطبیق می‌کنند و توسط افکار وطن‌‌پرستی و نشنلستی آن را تقویت می‌بخشند. ‏در جریان این ماه مبارک، که ماه فتح و پیروزی و ریشه‌کن شدن تمام بدبختی‌ها محسوب می‌شود، ما خاموشانه ۳ روز را بخاطری کشتار فجیح فلسطینیان "ماتم ملی" اعلان کردیم و در عین حال کشتار و جنگ‌های طاغوتی را در جریان ماه مبارک رمضان در تمام سرزمین‌های اسلامی تماشا نمودیم. ‏فجیح‌تر این‌که هر صبح ما اطفال خود را برای این‌که در آینده با رغبت خدمتکار دین الله سبحانه وتعالی شوند، روانۀ مکتب می‌کنیم و اما نظام تعلیمی غیراسلامی آنان را به شخصیت‌های مبدل می‌سازد که از انجام طاعات و عبادات امتناع ورزیده و یا بدتر این‌که به عنوان خداپرست "فمینیزم و دموکرات" تربیت می‌شوند. ‏ما به عنوان والدین، کم می‌خوریم تا به اطفال خود تغذیۀ سالم را ارزانی کنیم تا صحتمند پرورش یابند، مگر این نظام اطفال ما را معتاد به شراب و مواد مخدر نموده و آنان را در سرک‌ها خوابیده می‌بینیم. با کمال تأسف ما این رنج و درد اطفال‌مان را حتی در این ماه مبارک نیز تحمل می‌کنیم. بدتر این‌که، ما حتی در عبادات خود به خصوص در ماه رمضان به شک و تردید می‌افتیم که به وجه احسن آن را اداء نمی‌توانیم.

در طول ۱۳صد سال حاکمیت نظام اسلام، مسلمانان جهان را به خصوص توسط علم نجوم، رهبری می‌کردند. محاسبات نجومی را که آن‌ها توسعه و دستگاه‌های نجومی را که آنان اختراع کردند تا اکنون مورد استفاده قرار می‌گیرد. ‏باوجود این همه، آن‌ها هرگز نگفتند که ما از جمله پیشرفته‌‌ترین‌هاییم که قادر به حل محاسبات هستیم. بنابر این، رویت هلال ماه را از چشم‌انداز تکنالوژی تعیین کنید.

بر علاوۀ این‌که صد‌ها سال قبل در این سطح علم و دانش رسیده بودند، دانشمندان در عصر تمدن اسلامی در اساسات "علم قرآن و علم اسلام" نیز تخصص یافته بودند، مثلاً در زبان عربی، علم حدیث و فقه و رشته‌های دیگر اسلامی. ‏آن‌ها برخلاف به اصطلاح دانشمدان امروزی، که ده‌ها سال سعی و تلاش به منظور تخصص یافتن در یک بخش خاص می‌کردند، بودند. ‏علی‌الرغم داشتن تمام این وسایل پیشرفتۀ تکنالوژیکی، این تمدن‌ که جهان را صد‌ها سال در روشنائی قرار داد، ‏قادر به تعیین رویت هلال ماه توسط "چشم غیرمسلح" بود، نه از طریق محاسبات نجومی؛ به گونه‌ای که بطور بسیار مناسب پیش‌بینی‌های دقیق را انجام می‌داد. این امر از این حیث ممکن بود که نظامی بالای مسلمانان تطبیق می‌گردید و این گونه ظرفیت‌هارا به جامعه تقدیم می‌کرد.

در اوایل قرن نهم، ابوالعباس عبدالله مَأموُن پسر هارون‌ الرشید خلیفه عباسی، در شروع حاکمیت‌اش اولین رصد‌خانه را در شهر بغداد ساخت‌، که اکنون شرکت امریکایی "ناسا" عهده‌دار این پیشرفت است. ‏وظیفۀ عمدۀ آن رصدخانه تعیین رویت هلال ماه بود، که این امر باعث می‌شد مسلمانان بدون هیچ شک و تردیدی عبادات‌شان در وقت معین آن تکمیل نمایند. ‏پس از آن، رصدخانه‌های متعدد در هرگوشه‌ای از سرزمین‌های اسلامی ساخته شد ‏و خلافت عثمانی این دستورالعمل را حفظ نمود. ‏خلیفه مأموران خاص را، که معمولاً قاضی می‌بودند، منصوب می‌کرد و به آنان دستور می‌داد که رویت هلال ماه را تعیین کنند. ‏بناءً منصوبین از میان خود افراد معدود قابل اطمینان را منحیث شاهد در هنگام مشاهده رویت هلال ماه برمی‌گزیدند ‏و هر آن کسی‌که در میان امت توانائی این عمل تعیین رویت هلال ماه را می‌داشت، در جمع آنان می‌پیوست. ‏پس از تصدیق شاهدان، رویت هلال ماه تعیین می‌شد. ‏بنابر این، بعداً شاهدان "ماموران" را  به دفتر فتوی می‌بردند و مدیر دفتر فتوی بطور مخلصانه از مأموران و شاهدان تحقیق و بازجویی می‌کرد و پس از مطمئن شدن از شهادت و اظهارات منصوبین، سندی را تهیه و به قاضی می‌فرست. سند رویت هلال ماه پس از ثبت در کتاب آرشیف محکمه و ارسال آن به شیخ الاسلام و سرانجام به خلیفه، مهر تأییدی از سوی قاضی زده می‌شد؛ ‏بعداً با کمال افتخار خلیفه آغاز ماه مبارک رمضان را در همه جا اعلام می‌کرد. بنابر این، هیچ شک و تردیدی برای تأیید تاریخ معین شروع رمضان نمی‌بود.

به همین ملحوظ، در طول تاریخ اسلام اصلاً مدرکی نمی‌توان یافت که مسلمانان در مناطق مختلف و در روز‌های متفاوت رمضان را آغاز نموده باشند؛ بلکه وحدت امت مسلمه در هر بخش زنده‌گی حفظ می‌شد. رسول الله صلی الله علیه و سلم می‌فرماید:

«الْحَلاَلُ بَيِّنٌ وَالْحَرَامُ بَيِّنٌ وَبَيْنَ ذَلِكَ أُمُورٌ مُشْتَبِهَاتٌ لاَ يَدْرِي كَثِيرٌ مِنَ النَّاسِ أَمِنَ الْحَلاَلِ هِيَ أَمْ مِنَ الْحَرَامِ»

(بخاری، مسلم، سنن ابوداود، ترمذی و سنن نسائی)

ترجمه: بی‌گمان حلال و حرام مشخص شده است و در میان آ‌ن امور مشتبهی وجود دارد که  اکثر مردم آن‌ها را نمی‌دانند که کدامین حلال و کدامین حرام است.

امروزه ما نیاز مبرم به خلیفۀ واحد داریم که مسائل مشکوک را روشن نموده و عدم اطمئمان، شک و تردید را از میان برمی‌دارد و مسلمانان را در انجام عبادت در یک فضای واحد رهبری نموده و آن کسی است که اردو را برای حفظ عزت و آبروی مؤمنان تجهیز می‌دارد، چون وجیبۀ اصلی‌اش پنداشته می‌شود. رمضان ما، روزۀ ما و تمام عبادات ما، هم‌چنین اطفال ما و تمام امت مسلمه تنها تحت حاکمیت خلافت هویت اصلی خود را دوباره بدست می‌آورند و سال به سال امت مسلمه و رمضان‌های ما رونق حاصل می‌کنند. ای خواهران و برادران! آیا آرزوی دیدار رمضان‌های سابق را دارید؟ پس برای رسیدن به تقوی و سعادت دنیا و آخرت برای تغییر نظام فاسد فعلی فعالیت کنید. طوری‌که الله سبحانه وتعالی به ما دستور داده:

﴿إِنَّ اللّهَ لاَ يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ﴾

[رعد: ۱۱]

ترجمه: همانا الله(سبحانه‌و‌تعالی) حالت قومی را تغییر نمی‌دهد، تا آنان آن‌چه را در خود ایشان است، تغییر ندهند.

نویسنده: زهرا ملک

برای دفتر مطبوعاتی مرکزی حزب التحریر

ابراز نظر نمایید

back to top

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه