چهارشنبه, ۲۵ جمادی الاول ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۴/۱۱/۲۷م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

  •   مطابق  
مژده‌های بازگشت خلافت
بسم الله الرحمن الرحيم

مژده‌های بازگشت خلافت

(ترجمه)

دشمنان امت اسلامی با تازه کردن زخم‌های عمیق امت و ایجاد زخم و درد‌های دیگر، این امت را قوی‌تر از همیشه می‌سازند. آنگاه است که یک مسلمان خود را در برابر دریای از خون برادران و فرزندان ما، زجر و شکنجۀ خواهران زجر دیدۀ ما، فریاد‌های خوهران مظلوم ما در زندان‌ها، گریه‌ها برای اقصای اشغال‌شده، و دیگر حوادث ناگوار و مظالمی‌که ما را آزار می‌دهد، می‌یابد. با این وضعیت و بعد از این مصیبت بزرگ، بایستی در دل هر مسلمان غم و اندوه فراوان جای بگیرد، و به اندازه‌ای زیاد شود که عمیقاً در وجود ما ریشه کند، تاجایی‌که هرگاه سر بر بالین گذارد، پیش از آن‌که تخیلات‌اش را ببیند، آن تصویر غم‌انگیز برایش رونما گردد و خود را از درد، رنج و بیداری‌های تلخی‌که نه تنها زنده‌گی، بلکه خوابش را نیز خراب کرده بود، دور کند.

کسی‌که در مقابل درد و غم تسلیم می‌شود، خودش را در حال خفه شدن در تاریکی‌ها می‌یابد. بنابر این، نه تنها این‌که نباید تسلیم آن شود، بلکه بایستی به دنبال پرتو‌های روشنایی و امید در اطرافش باشد، تا بتواند رخت سفر این زندگی را با رضایت الله سبحانه وتعالی ببندد و در امتحان الهی کامیاب شود. این رحم و مهربانی الله سبحانه و تعالی است که وعده و مژدۀ این را برای امت اسلامی داده است که ترس از او با ایجاد امنیت قائم می‌شود، گودال‌های مصیبت‌ متوقف می‌شود و این‌که در آیندۀ نزدیک، آفتابش خواهد درخشید و یک رهنما برای جهانیان خواهد بود. ضمناً بیشتر مردم نمی‌توانند بر درد و رنج و مصیبت‌هایی‌که امروزه از هر طرف گریبان‌گیر‌شان شده‌است، غلبه کنند.

در این مقاله کوتاه، می‌خواهم برای شما موضوعاتی را بیان کنم که تصمیم و شک ما را قوت می‌بخشد و ما را در میان امواج درد و رنج روزگار غرق می‌کند. زمانی‌که به هر آن‌چه در سوریه یا دیگر مناطق اتفاق می‌افتد، ببینید؛ همه به منظور برانگیختن نیروی ما و مستحکم کردن جای پای ما، برای رسیدن به وعده و مژدۀ الله سبحانه وتعالی به راه افتاده‌اند. کلام الله سبحانه وتعالی و سخنان رسول الله ﷺ در این مدت زمان محدود و کوتاه، چراغ هدایت ما است.

﴿وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَىٰ لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا ۚ يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا ۚ وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَٰلِكَ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ﴾

[نور: ۵۵]

ترجمه: الله(سبحانه و‌تعالی) به کسانی از شما که ایمان آورده‌اند و کارهای شایسته انجام داده‌اند، وعده داده‌است که قطعاً آن‌ها را در زمین خلیفه(و حکمران) خواهد کرد، همان‌گونه که کسانی را که پیش از آن‌ها بودند، خلیفه(و حکمران) ساخت، و دین‌شان را که برای آن‌ها پسندیده است، برای آن‌ها استوار(و پا برجا) سازد، و یقیناً(خوف و) ترس‌شان را به آرامش و امنیت مبدل می‌کند، تنها مرا پرستش می‌کنند و چیزی را با من شریک نمی‌سازند، و کسانی‌که بعد از این کافر شوند، همانا آن گروه فاسقان اند.

سید قطب در تفسیر این آیه مبارکه می‌گوید: «وعدۀ الله سبحانه و‌تعالی یک بار زمانی کامل شد و تحقق یافت که مسلمانان بر شرط الله سبحانه و‌تعالی ماندگار ماندند: "تنها مرا می‌پرستند و چیزی را شریک و انبازم نمی‌گردانند." این شراکت، نه شامل آلهه و بت‌های می‌شود که مورد پرستش قرار می‌گیرند و نه از هواها و هوس‌ها و جاه‌طلبی‌ها. آنان باید ایمان بیاورند و اعمال نیکو انجام دهند. وعدۀ الله سبحانه وتعالی برای کسی‌که بر این شرایط استوار و پا برجا باشد، تا آخرین روز زندگی بشر باقی می‌ماند. ممکن است آمدن نصرت، قدرت و امنیت به آهسته‌گی صورت گیرد، ولی این تنها در نتیجۀ غفلت مؤمنان در پایداری بر بخش‌های از این شرایط، یا غفلت‌شان در امر رسیده‌گی به یک مکلفیت پیچیده و اساسی خواهد بود. اما زمانی‌که جامعه مسلمانان از امتحان و آزمایش‌هایی‌که الله سبحانه وتعالی برای‎شان آماده کرده‌است، عبور کردند و سود بردند، زمانی‌که آن‌ها ترس را تحمل می‌کنند و به دنبال امنیت می‌روند، زمانی‌که پس از رنج بردن از تحقیر، داشتن جاه و مقام را آرزو می‌کنند، و زمانی‌که بعد از ضعف، داشتن قدرت را آروز می‌کنند، وعدۀ الله سبحانه و تعالی برای آن‌ها تحقق خواهد یافت، حتی در موجودیت قدرت‌های مخالف. هرچند اکثر آن‌ها در پشت‌کار‌شان به امتحان‌ها و آزمایش‌ها، و تکمیل وعدۀ الله سبحانه‌و‌تعالی در هر لحظۀ زنده‌گی، یک شرط را عملی می‌کنند. مؤمنان باید به مفاهیمی‌که الله سبحانه و‌تعالی برای ما تذکر داده‌ است، متوسل شوند و شرایطی را که به ما واضح کرده‌است، تکمیل کنند.

به این ترتیب، این وعده با دستور به توسل به مکلفیت‌های اسلامی چون: نماز، زکات و اطاعت از رسول الله ﷺ ادامه می‌یابد. برعلاوه، پیامبر ﷺ و پیروانش هرگز نباید به قدرت و نیروی کافرانی‌که با آنان بخاطر دین‌شان می‌جنگند، اهمیت دهند. هرگاه شما ثابت قدم بمانید و از طریقۀ الله سبحانه و‌تعالی پیروی کنید، پس نباید از قدرت کافران بترسید. آنان نمی‌توانند ارادۀ الله سبحانه و‌تعالی را بر روی زمین، بی‌نتیجه سازند. نیروی ظاهری ایشان نمی‌تواند بر سر راه مسلمانان بایستد. شما خیلی قوی هستید، زمانی‌که با سلاح ایمان مجهزید، نظام تان را تطبیق می‌کنید، و هر قدرتی را که بتوانید، جمع می‌کنید. شاید شما از لحاظ امکانات مادی نتوانید با آنان رقابت کنید، ولیکن تنها مؤمنانی‌که بخاطر حقیقت جهاد می‌کنند، می‌توانند معجزه بیافرینند.»

بناءً این موضوع وابسته به تصمیم و تعهد ما نسبت به تکمیل و اجراء اوضاع خواسته‌شده است، که در دسترس ما قرار دارد و ما بخاطر آن جوابگو خواهیم بود، و هرقدر که ما برای این کار بیشتر قصد کنیم، سعی و کوشش بیشتر و بیشتر و بیشتر را می‌طلبد.  رسول الله ﷺ به روایت امام احمد، البزار و الطیالسی می‌فرمایند:

«إنَّ أوّل دينكم نبوة ورحمة، وتكون فيكم ما شاء الله أن تكون، ثم يرفعها الله جل جلاله، ثم تكون خلافة على منهاج النبوة تكون فيكم ما شاء الله أن تكون، ثم يرفعها الله جل جلاله، ثم تكون ملكاً عاضاً، فيكون فيكم ما شاء الله أن يكون، ثم يرفعه الله جلَّ جلاله، ثم يكون ملكاً جبرياً، فيكون ما شاء الله أن يكون، ثم يرفعه الله جل جلاله، ثم تكون خلافة على منهاج النبوة تعمل في الناس بسنة النبي، ويلقي الإسلام بجرانه في الأرض، (أي ثقله) يرضى عنها ساكن السماء، وساكن الأرض، لا تدع السماء من مطر إلا صبته مدرارا، ولا تدع الأرض من نباتها ولا بركاتها شيئاً إلا أخرجته»

ترجمه: تامدتی‌که الله(سبحانه وتعالی) بخواهد در ميان شما نبوت و پيامبری باقی خواهد ماند، و هنگامی الله(سبحانه وتعالی) خواست، آن را از ميان بر می‌دارد، و بعد از آن خلافت بر روش و منهاج نبوت خواهد بود، و آن تاهنگامی الله(سبحانه وتعالی) خواسته باشد، ادامه می‌یابد، سپس وقتی الله(سبحانه و‌تعالی) خواست آن را برداشته پادشاهی با دندان گيرنده می‌آيد، و آن تا وقتی الله(سبحانه وتعالی) خواسته باشد دوام می‌کند، سپس هنگامی الله(سبحانه وتعالی) خواست آن را برداشته پادشاهی جبر و ستم خواهد آمد، و تا وقتی الله(سبحانه وتعالی) خواست دوام می‌یابد ، بعد از آن هنگامی الله(سبحانه وتعالی) خواست آن را دور کرده بار ديگر خلافت بر روش و منهاج نبوت خواهم شد و طبق سنت پیامبر ﷺ حاکمیت خواهد کرد و اسلام بر زمین و آسمان و آن چه میان این دو است، چیره خواهد شد و زمین پر از عدل و داد خواهد شد.

وعدۀ آیۀ مبارکه و حدیثی‌که در بالا ذکر شد، ترس آنانی را که آیه را دقیقاً فهمیده‌اند کم می‌کند و قدم‌های‌شان را در راه عبور از بزرگ‌ترین امواج و موانع مستحکم می‌کند. ما باید همیشه این‌ها را به خود یادآوری کنیم-فرق نمی‌کند که چند وقت است آن‌ها را می‌دانیم و چقدر در معانی‌شان فهم عمیق داریم. تنها آن زمان است که علاج نفس‌های ما پیدا خواهد شد و یک کتلیست(سازمان دهنده) برای سعی و قربانی بیشتر در این راه موجود خواهد بود، راهیکه رسول الله ﷺ در آن راستای حاکمیت آن، بخاطر حفظ امت اسلامی و بیرون کردن‌شان از وضعیت کنونی، دعا کرده‌اند. ما از الله سبحانه وتعالی می‌طلبیم که ما را در این راه ثابت قدم کند، تا هنگامی‌که او سبحانه و تعالی را می‌بینیم، در پیشگاهش نومید نباشیم. پس ای الله سبحانه‌و‌تعالی! ما را تا فرا رسیدن مرگ ثابت‌قدم بگردان.

نویسنده: هاجر یعقوبی

برای دفتر مطبوعاتی مرکزی حزب التحریر

ابراز نظر نمایید

back to top

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه