سه شنبه, ۲۴ جمادی الاول ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۴/۱۱/۲۶م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

  •   مطابق  
(حَتَّى إِذَا بَلَغَ أَشُدَّهُ وَبَلَغَ أَرْبَعِينَ سَنَةً )تا زمانی که به کمال قدرت و رشد برسد و به چهل سالگی بالغ گردد
بسم الله الرحمن الرحيم

(حَتَّى إِذَا بَلَغَ أَشُدَّهُ وَبَلَغَ أَرْبَعِينَ سَنَةً )تا زمانی که به کمال قدرت و رشد برسد و به چهل سالگی بالغ گردد

(ترجمه)

همان گونه که ادارۀ ترامپ جنگ را در مقابل امت اسلامی از سوریه الی افغانستان افزایش می دهد، به همین شکل مسلمانان هم، نفوذ و قدرت شان را با تغییرات مطلوب در جهان اسلام به گونۀ دیگری جهت می دهند. به عباره دیگر، پالیسی مسلمانان زمانی تغییر می کند که دشمنی ها از طرف اداره ترامپ در مقابل مسلمانان از سوریه الی افغانستان تشدید یابد. اگر به عصر رسول الله صلی الله علیه وسلم بنگریم، در می یابیم که آن حضرت صلی الله علیه وسلم به خاطر نجات مسلمانان صدر اسلام از زیر شکنجه مشرکین و نصرت دین الله سبحانه وتعالی از قبایلی مختلفی طلب نصرت نمود.

دقیقاً مسلمانان صدر اسلام کسانی بودند که در نخستین گام به سوی تحول و دگرگونی قرار داشتند، در حالی که بهار جوانی اکثر این افراد سپری شده و عمر شان به بالاتر از چهل می رسید. هرچند کسی که جوانی اش را در راه اسلام به مصرف می رساند قابل تمجید است، اما به این معنی نیست که افراد بالاتر از آن از این قاعده مستثنی باشند بلکه کسانی که در عمر چهل سالگی شان خالصانه کمر همت به نصرت دین الله سبحانه وتعالی را می بندند، نه تنها که بی نیاز از اجر الهی نخواهند شد بلکه این به مثابه آن است که گویا تمام عمرشان را در اسلام سپری نموده باشند. 

به ملاحظه سال های قمری و خورشیدی بهترین ایام عمر را سن ۳۸ سالگی تشکل می دهد که این عمر به دور از باز نشستگی بوده و قوه فکری انسان در این هنگام به وجه احسن رشد می کند.  انسان در چهل سالگی از استعداد و لیاقت کاملی برخوردار بوده، در سطح بالای تعقل قرار می گیرد و از جایگاه خاصی در تغییر یک جامعه برخوردار می باشد. بناً موجودیت هم چو افراد در تمام عرصه ها از اهمیت خاصی برخوردار می باشد، به گونه ای که در قضاوت در مسلک خود کارشناسان ارشد اند، در ژورنالیزم تصحیح کننده گان و مقاله نویسان ماهر، در حکومت داری مدیران توانا، در سیاست افراد مشهور و با پشت کار، در میان علماء کسانی اند اهل اجتهاد و دارای عقیدۀ قوی اسلامی و در میان لشکر افسران اند آماده باش و مجهز.

با توجه به این دوره سنی انسان، الله سبحانه وتعالی می فرماید: 

﴿حَتَّى إِذَا بَلَغَ أَشُدَّهُ وَبَلَغَ أَرْبَعِينَ سَنَةً

[احقاف: ۱۵]

ترجمه: تا زمانی که به کمال قدرت و رشد برسد و به چهل سالگی بالغ گردد.

ابن کثیر در این مورد می گوید: «عقل مکمل، فهم و دانش و شکیبایی انسان های چهل ساله نشان دهنده سطح پخته گی و رسیده گی آن هاست.» هم چنان گفته شده است که انسان ها تغییری بر خود وارد نمی کنند مگر این که به سن چهل نایل آیند. امام قرطبی می گوید: «عقل در انسان درست در سن چهل سالگی به پخته گی و حد کمال می رسد در حالی که قبل از آن و بعد از آن از این قاعده مستثنی می باشد.»  طبری می گوید: «نیروی کامل در انسان به مجموع نیرو و توانایی گفته می شود که در نتیجه پخته گی اش به بار می آید یعنی درست در چهل سالگی.» 

افراد چهل ساله برعلاوه که دارای نیرو و توانایی ها اند، دارای مسوولیت های بخصوصی؛ مانند: مراقبت اطفال، تأمین نیازمندی های خانواده و مراقبت افراد سال خورده و مریض فامیل شان می باشند. بناً با وجود این همه می توانند خود را غرق آمال و آرزوهای دنیوی نموده و اصالت لذت را در این گیتی جستجو نمایند. ولی با این حال تمام تمرکز شان را در این صحنه پر بار گیتی، بالای اسلام نموده و کار برای دین را در اولویت قرار می دهند. قرطبی می گوید:«وَقَالَ مَالِكٌ: أَدْرَكْتُ أَهْلَ الْعِلْمِ بِبَلَدِنَا وَهُمْ يَطْلُبُونَ الدُّنْيَا وَالْعِلْمَ وَيُخَالِطُونَ النَّاسَ، حَتَّى يَأْتِيَ لِأَحَدِهِمْ أَرْبَعُونَ سَنَةً، فَإِذَا أَتَتْ عَلَيْهِمُ اعْتَزَلُوا النَّاسَ وَاشْتَغَلُوا بِالْقِيَامَةِ حَتَّى يَأْتِيَهُمُ الْمَوْتُ»

 ترجمه: مالک گفت: من خردمندانی را دیده ام که در جستجوی علم و مطاع دنیا اند، و در میان مردم این دو را باهم می آمیزند حتی تا زمانی که یکی از آن ها به عمر چهل سالگی برسد، اما زمانی که عمر چهل سال به آن ها فرا رسید، از بودن در میان مردم خودداری نموده و متوجه رستاخیز می گردند تا زمانی که مرگ به سراغ شان می آید.

بر علاوه الله سبحانه وتعالی به دعای کسانی اشاره می کند که در چهل سال از بهار زنده گی قرار دارند:

(قَالَ رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَىٰ وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَصْلِحْ لِي فِي ذُرِّيَّتِي إِنِّي تُبْتُ إِلَيْكَ وَإِنِّي مِنَ الْمُسْلِمِينَ)

[احقاف: ١٥]

ترجمه: پروردگارا! مرا توفیق ده تا شکر نعمتی را که به من و پدر و مادرم دادی بجا آورم و کار شایسته ‌ای انجام دهم که از آن خشنود باشی، و فرزندان مرا صالح گردان، من به سوی تو بازمی ‌گردم و توبه می کنم و من از مسلمانانم.

دیده می شود که در این آیه کسانی که به عمر چهل سالگی رسیده اند، از الله سبحانه وتعالی توفیق و هدایت می خواهند تا باشد که قدرت و نیروی شان را در مسیر درست بکار انداخته تا این که رضای او تعالی را بدست آورند. در حقیقت آیه مذکور این مفهوم را می رساند، افرادی که از لحاظ سن به چهل سال رسیده اند تجدید توبه نموده و با تغییر کلی به الله سبحانه وتعالی رجوع نمایند. بنابر این، انسان های مخلص کسانی اند که با تمام نفوذ و قدرت خویش در مقابل فضای فاسد، در مقابل کسانی که با پیشنهاد پول اندکی دنیا(رشوه) از طرف حکام غدار در مقابل حق برخواسته و حمایت از استبداد و ظلم حکام ظالم و فاسد می نمایند؛ برمی خیزند.

لذا اشخاصی که با حمایت حق در مقابل باطل قرار می گیرند، اگر قاضی باشند همیشه داد خواهی حق را خواهند کرد و زیر قیادت باطل نخواهند رفت، اگر ژونالیست باشند از سرزنش هیچ ملامت کننده و قاتل نمی هراسند و هدف شان را به منظور رساندن پیام حق از هر طریقی دنبال می کنند، اگر ماموران اداره باشند کسانی اند که تمام تلاش شان را برای از میان برداشتن سد راه ها و موانع به خرچ داده و در جهت اقامه خلافت از هیچ نوع تلاشی دریغ نمی کنند، اگر سیاست مدار باشند کسانی اند که عضویت حزب التحریر را بدست آورده و اسلام را صادقانه مطالعه می نمایند تا آن را به عنوان بهترین راه حل در جامعه تقدیم کنند، اگر عالم باشند کسانی اند که در خطبه های خود فرضیت خلافت و کار کردن برای تاسیس آن را علناً اعلام نموده و مردم را از گناه بزرگ اشتراک در دموکراسی هشدار می دهند و اگر افسر باشند کسانی اند که در انتظار فرصتی می باشند تا برای تاسیس دوباره خلافت بر منهج نبوت نصرت و یاری دهند.

در حقیقت این ها کسانی اند که چهل سال عمر را سپری نموده اند. زیرا این افراد متوجه کاستی های خود بوده و راه حل های درستی را در زمینه دین شان پیشکش می نمایند. الله سبحانه وتعالی به ادامه آیه قبلی در جای دیگری می فرماید:

(أُولَٰئِكَ الَّذِينَ نَتَقَبَّلُ عَنْهُمْ أَحْسَنَ مَا عَمِلُوا وَنَتَجَاوَزُ عَن سَيِّئَاتِهِمْ فِي أَصْحَابِ الْجَنَّةِ وَعْدَ الصِّدْقِ الَّذِي كَانُوا يُوعَدُونَ)

[احقاف: ١٦]

ترجمه: آن ها کسانی هستند که ما بهترین اعمال شان را قبول می‌ کنیم و از گناهان شان می گذریم و در میان بهشتیان جای دارند، این وعده راستی است که وعده داده می شدند.

این است جایگاه و منزلت کسانی که در دنیا اعمال شایسته انجام داده و تاریکی های جهل را به نور ایمان تبدیل نمودند. دقیقاً این ها کسانی اند که دل به مطاع اندک دنیا نبسته و نقش کلیدی را به منظور بدست آوردن افتخار، منزلت و کامیابی آخرتی که پایان ندارد؛ بازی کرده اند. این ها کسانی اند که تمام نیرو و انرژی خود را در راه درست به مصرف رسانده اند. بنابر این، حزب التحریر به نیابت از این امت رنج دیده به این مسیر دعوت می نماید تا باشد که رستگاری دنیا و آخرت را با پیوستن در این حرکت به دست آورید.

نوشته شده برای دفتر مطبوعاتی مرکزی حزب التحریر

نویسنده: مصعب عمیر

Last modified onسه شنبه, 25 آوریل 2017

ابراز نظر نمایید

back to top

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه