دوشنبه, ۲۳ جمادی الاول ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۴/۱۱/۲۵م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

  •   مطابق  
وضاحت در مورد تائید رؤیت هلال ماه شوال سال 1441هـ.ق از سوی عالم جلیل‌القدر، شیخ عطا بن خلیل ابوالرشته، امیر حزب‌التحریر
بسم الله الرحمن الرحيم

وضاحت در مورد تائید رؤیت هلال ماه شوال سال 1441هـ.ق از سوی عالم جلیل‌القدر، شیخ عطا بن خلیل ابوالرشته، امیر حزب‌التحریر

(ترجمه)

یکم: شب گذشته (شب شنبه) حوالی ساعت دهِ شب به وقت مدینه، بر اساس گزارشارت در بارۀ تثبیت هلال ماه که به ما رسیده بود، شما را آگاه نموده بودیم که هلال ماه درین شب (شب شنبه) دیده نشده است. معمولاً مسئله رؤیت ماه را الی ساعت 10 شب و یا ده و نیم شب به وقت مدینه به تأخیر نمی‌اندازیم؛ لذا بر اعلان این خبر به برادرانی‌که در شرق هستند، ناوقت نکرده ایم. به همین ملحوظ، اعلان این خبر در مناطق مانند اندونیزیا قبل از آذان فجر به آن‌ها می‌رسد.

دوم: سپس مطلع شدیم که هلال ماه توسط سه مسلمان در کشور تانزانیا بر علاوۀ شاهدین در افریقا دیده شده بود؛ بنا بر آن، نمایندۀ خویش را آن جا ارسال نمودیم تا دو نفر را نزد کسانی‌که ماه را دیده بودند، بفرستد تا این مسئله به طور یقین روشن و واضح گردد. بعد از تثبیت شهادت آن‌ها بر رؤیت هلال ماه، جوابی برای ما فرستاد که ازین قرار است: «سه نفر شاهد، قوس باریک هلال ماه را با دو نشانه‌ای که به طرف آفتاب مایل بودند را مشاهده نمودند. آن‌ها نزد سه شباب ما سوگند یاد کرده و درین مسئله (رؤیت هلال ماه) شهادت دادند.»

سوم: جواب نمایندۀ ما تقریباً ساعت یک بعد از ظهر به وقت مدینه به ما رسید. این به دین معنی‌ست که رؤیت هلال ماه درست بوده و کمان یا قوس هلال ماه به سوی غروب آفتاب بوده است. مایل بودن قوس هلال ماه به سوی غروب آفتاب دلالت بر دیده شدن هلال ماه شوال با شهادت سه مسلمان می‌کند.

چهارم: بر اساس حدیث پیامبر صلی الله علیه و‌سلم که امام احمد از ابی عمیر بن انس رضی‌الله عنه، که از جملۀ انصار بود چنین روایت می‌کند:

«غُمَّ عَلَيْنَا هِلَالُ شَوَّالٍ فَأَصْبَحْنَا صِيَامًا فَجَاءَ رَكْبٌ مِنْ آخِرِ النَّهَارِ فَشَهِدُوا عِنْدَ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ أَنَّهُمْ رَأَوْا الْهِلَالَ بِالْأَمْسِ فَأَمَرَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ أَنْ يُفْطِرُوا مِنْ يَوْمِهِمْ وَأَنْ يَخْرُجُوا لِعِيدِهِمْ مِنْ الْغَدِ»

(احمد)

ترجمه: در ارتباط به رؤیت هلال ماه شوال همه‌جا را ابر فرا گرفته بود، لذا با گرفتن روزه، صبح را آغاز کردیم. سپس در اخیر روز مسافرینِ نزد پیامبر صلی الله علیه و‌سلم آمدند و شهادت دادند که دیروز هلال ماه را دیده بودند؛ بنا بر آن رسول الله صلی الله علیه و‌سلم دستور داد که در همان قسمت روز، روزه خود را افطار کرده و برای عید، روز بعد آماده شوند.

و هم‌چنان بیهقی در سنن‌کبری از ربعی بن حراش یکی از اصحاب پیامبر صلی الله علیه و‌سلم چنین روایت کرده است:

«فَقَدِمَ أَعْرَابِيَّانِ فَشَهِدَا عِنْدَ النَّبِىِّ -صلى الله عليه وسلم- بِاللَّهِ لأَهَلاَّ الْهِلاَلَ أَمْسِ عَشِيَّةً فَأَمَرَ رَسُولُ اللَّهِ -صلى الله عليه وسلم- النَّاسَ أَنْ يُفْطِرُوا وَأَنْ يَغْدُوا إِلَى مُصَلاَّهُمْ»

(بیهقی)

ترجمه: مردم در بارۀ آخرین روز رمضان اختلاف داشتند که دو اعرابی نزد پیامبر صلی الله علیه و‌سلم به الله سوگند یاد کرده و شهادت دادند که شام دیروز هلال ماه را دیده بودند. لذا، رسول الله صلی الله علیه و‌سلم برای مردم دستور داد تا روزه‌های خود را افطار و نماز را ادأ نمایند.

مبنی بر این احادیث، با پیروی از سنت رسول الله صلی الله علیه و‌سلم، امروز (شنبه) 05/23/2020 م روز اول عید سعید فطر می‌باشد. بنابر این، مسلمین باید روزه خود را افطار نمایند و اما این‌که وقت زوال است، نماز عید را فردا ادأ نمایند. از الله سبحانه‌و‌تعالی می‌خواهیم تا صیام و قیام ما را به درگاهش قبول نماید و ماه مبارک رمضان را سبب حسنات و برکات برای تمام مسلمین بگرداند! هم‌چنان از الله سبحانه‌و‌تعالی می‌خواهیم تا تأسیس خلافت راشده را برای مسلمین اعطاء و آن‌ها را از هرنوع بیماری ساری در امان‌اش نگهدارد تا مسلمین در دنیا و هم‌چنان در آخرت آسوده گردند. بدون شک الله سبحانه‌و‌تعالی عظیم و صاحب لطف و بخشش است. یا الله! طاعات همۀ مسلمین را قبول فرما، همۀ حمد و ثنا سزاوار خالق کائنات و مخلوقات است.

السلام علیکم و رحمت‌الله و برکاته!

روز عید سعید فطر، 1 شوال 1441هـ.ق مصادف است با 23/05/20220م

برادرتان شیخ عطا بن خلیل ابوالرشته امیر حزب‌التحریر

مترجم: عبدالله صالحی

Last modified onیکشنبه, 24 می 2020

ابراز نظر نمایید

back to top

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه