تاریخ هجری :8 شعبان 1441
تاریخ میلادی : چهارشنبه، 01 آوریل 2020م
دفتر مطبوعاتی
بخش زنان
کنفرانس آنلاین بینالمللی زنان؛ "آیا نقاب برابری جنسیتی ازبین رفتهاست؟!"
(ترجمه)
یوم شنبه، ۴ اپریل/آوریل ۲۰۲۰ م، بخش زنان دفتر مطبوعاتی مرکزی حزبالتحریر میزبان یک کنفرانس بینالمللی آنلاین با عنوان "پکن +۲۵؛ آیا نقاب برابری جنسیتی ازبین رفتهاست؟" میباشد. این رویداد شامل سخنرانی اعضای زنان در حزبالتحریر از سرزمینهای فلسطین، ترکیه، اندونزی، تونس، استرالیا، لبنان و انگلیس خواهد بود و به زبانهای انگلیسی، عربی، ترکی و اندونزیایی برای مخاطبان بینالمللی پخش میشود. این کنفرانس در صدر یک کارزار جهانی سه هفتهای در این زمینه قرار دارد که از پشتیبانی گستردۀ بینالمللی برخوردار میباشد.
سال ۲۰۲۰ م، بیست و پنجمین سالگرد اعلامیۀ پکن و بستری برای اقدام است؛ سندی جامع که توسط سازمان ملل در چهارمین کنفرانس جهانیاش در مورد زنان در سپتامبر ۱۹۹۵ م در پکن چین تهیه شد. این طرح به عنوان بهترین برنامۀ نظری برای توانمندسازی زنان و دختران در سطح بینالمللی مورد استقبال قرار گرفت. هدفاش پیشبرد حقوق و بهبود زندگی زنان در سراسر جهان از طریق ایجاد "برابری جنسیتی" در همۀ حوزههای زندگی بود. این اعلامیه توسط ۱۸۹ کشور، بهعلاوۀ اکثریت دولتهای سرزمینهای اسلامی، که موافقتشان را برای اجرای این تعهدات در سرزمینهای خود پذیرفتهاند، به تصویب رسید.
در طول چندین دهه، موضوع "برابری جنسیتی" که در این بیانیه و سایر موافقتنامههای بینالمللی زنان وجود دارد، به سرعت در درون ملل تبلیغ شد و اساس بسیاری از سیاستها و قوانین ملی راجع به حقوق زنان را شکل داد، که در نتیجه به حذف بسیاری از احکام اجتماعی و خانوادگی اسلام منجر شد. با این حال، ۲۵ سال از اعلامیۀ بستر اقدام پکن و دستور کار فشردهاش برای پیشبرد علت "برابری جنسیتی" در سطح جهان میگذرد، اما نهتنها وعدههای توانمندسازی و بهبود زندگی زنان برای تودۀ کلان زنان در سرزمینهای اسلامی تحقق نیافته، بلکه بهحال زنان هیچ جای دنیا نیز فایده نکردهاست. در حقیقت، میزان خشونت، فقر، ناامنی، استثمار، قاچاق جنسی، بیعدالتی و ستمگری که زنان در بسیاری از کشورها با آن روبرو هستند، کاهش نیافتهاست و همانند وضعیت آموزش و صحت/بهداشت سرزمینهایشان درحال بدتر شدن است.
علاوه بر این، بدون شک برابرسازی نقشهای مردان و زنان، فشار و بدبختی بیشتر را برای زنان به همراه داشتهاست؛ از جمله مجبور شدهاند تا نانآور خانوادههایشان باشند، همچنان باعث ایجاد اختلافنظر روی مسئولیتهایشان شده، از ارزش نقش منحصر به فرد زنان به عنوان مادر کاسته و منجر به چشمپوشی از حقوق کودکان شدهاست.
بنابراین، این کنفرانس در صدد برجسته کردن ماهیت نادرست روایات غالب مربوط به "برابری جنسیتی" و ادعاهای آن در مورد پیشبرد حقوق و رفاه زنان و پیشرفت ملل است. در این کنفرانس دلایل عدم موفقیت سیاستها و قوانین برابری جنسیتی در بهبود بخشیدن به زندگی زنان توضیح داده میشود، همانگونه که در مورد دلایل مبدأی و نظاممند خیلی از مشکلاتیکه زنان با آنها مواجه اند شفافسازی خواهد شد. همچنان این کنفرانس، ضمن افشای دستور کار حیلهگرانۀ اعلامیۀ پکن و سایر موافقتنامههای بینالمللی زنان – که در صدد اصلاح و لغو قوانین اجتماعی و خانوادگی اسلامی در سرزمینهای اسلامی میباشد، در خصوص زمینههای مبدأی گستردهتر و اهداف انتشار جهانی فمینیسم و برابری جنسیتی نیز اشاره خواهد کرد؛ همانند اقدامات حکومتهای سکولار منطقه تا از تحقق این دستورالعمل و تأثیرات زیانآوری که بر زنان، واحد خانواده و جامعه داشتهاست حمایت کنند.
برعلاوه، این کنفرانس به نقصها و نارساییهای اهداف راهبردی این اعلامیه در حوزه های نگرانکنندۀ مختلفی، شامل آموزش و تعلیم زنان، زنان و اقتصاد و زنان و درگیریهای مسلحانه خواهد پرداخت. از همه مهمتر اینکه این کنفرانس نشان میدهد که چگونه اسلام و نظام سیاسی آن – یعنی خلافت بر منهج نبوت – یک طرح منحصر به فرد و جامع از اصول واضح، قوانین و نظامها را برای ارتقای جایگاه زنان در جامعه، رعایت حقوقشان، حفاظت از آنان در برابر آسیبها و بلندبردن معیار زندگیشان مجسم میکند؛ بهعلاوۀ اینکه از دسترسیشان به کیفیت بالای آموزش و مراقبتهای صحی/بهداشتی اطمینان مییابد و دولت را به پیشرفت حقیقیاش میرساند.
این کنفرانس به ساعت ۱۱ قبلاز ظهر به وقت مدینه (۹ قبلاز ظهر به وقت لندن) به روز شنبه، ۴ اپریل/آوریل ۲۰۲۰ م آغاز خواهد شد.
صفحۀ کارزار: http://www.domainnomeaning.com/en/index.php/hizbuttahrir/19097.html
صفحۀ فیسبوک: www.facebook.com/WomenandShariah2
لینک کنفرانس: https://youtu.be/2AU5-7j_ufI
داکتر نسرین نواز
رئیس بخش زنان دفتر مرکزی مطبوعاتی حزبالتحریر
مترجم: امیر حسام