دوشنبه, ۲۳ جمادی الاول ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۴/۱۱/۲۵م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

pr header

 

 

تاریخ هجری قمری :9 ذولحجه 1445

تاریخ میلادی : شنبه، 15 جون 2024م

شماره صدور: شماره: ح.ت.افغ 29/۱۴۴۵

دفتر مطبوعاتی
ولایه افغانستان


اعلامیه مطبوعاتی

حزب‌التحریر ـ ولایه افغانستان عید سعید اضحی را به تمام مسلمانان تبریک عرض نموده و وحدت مراسم دینی را اصل شرعی می‌داند

اَلَلّهُ اَكْبَرُ اللَّهُ اَكْبَرُ ، لَاإِلَهَ إِلَا اللّهُ وَاللّهُ اَكْبَرُ، اَللّهُ اَكْبَرُ وَ لِلَّهِ الْحَمْدُ

دفتر مطبوعاتی حزب‌التحریر ـ ولایه افغانستان فرارسیدن عید سعید اضحی را به همه‌ای مسلمانان جهان تبریک و تهنیت عرض می‌دارد. ضمناً به بارگاه الله سبحانه وتعالی مخلصانه دعا می‌کنیم که طاعات، عبادات، مبارزات و قربانی‌های همه‌ مسلمانان را به رحمت خود قبول نموده و حج شان را مبرور گرداند.

عید نمادی از خوشی، سرور و وحدت در میان مسلمانان جهان است. متأسفانه امسال عید اضحی در سرزمین‌های مختلف در روزهای متفاوت تجلیل می‌شود. چنان‌که نظام حاکم در افغانستان روز یک‌شنبه را عرفه و روز دوشنبه را اول عید اعلام کرده، در حالی‌که در بسیاری از سرزمین‌های اسلامی دیگر مبنی بر شهادت مسلمانان روز شنبه عرفه و یک‌شنبه اول عید قربان خواهد بود.

اختلاف در مراسم دینی فتنه‌ی عظیم بوده که مردم مسلمان افغانستان را در انجام تکالیف شرعی شان در حالت سردرگُمی قرار داده است. در حالی‌که بسیاری از مقامات نظام حاکم در مراسم حج حضور دارند، و خود شان نیز از وقوف حجاج در سرزمین عرفات و عرفه بودن آن روز آگاه هستند. حالا سوال این‌جاست که این مقامات نظر به فتوای خودشان عرفه و عید را تجلیل می‌کنند یا براساس مراسم حج؟! متأسفانه نظام حاکم با تأخیر یک روزه در اعلام عید، مغایر با شهادت سایر مسلمانان عمل می‌کند و این اقدام، نوعی بی‌اعتنایی و تفرقه‌افکنی در میان امت اسلامی پنداشته می‌شود. چنان‌که در عید فطر امسال نیز چنین بی‌دقتی و پراکندگی صورت گرفته بود که بعداً اصلاح گردید.

مراسم دینی موارد بسیار حساس هستند و نباید میدان رقابت دولت‌های ملی قرار گیرند. اصل شرعی نیز بر وحدت مراسم دینی در میان مسلمانان تأکید دارد. چنانچه رسول ‌الله صلی‌الله علیه‌و‌سلم واضح نموده است که رؤیت هلال ماه توسط هر مسلمان در هر جایی از دنیا، شرعاً مسلمانان را در سر‌زمین‌های ‌دیگر ملزم می‌گرداند تا مطابق به آن مناسبت‌های دینی خویش را تنظیم نمایند. در این مورد هیچ مسلمانی بر مسلمانِ دیگر و هیچ سر‌زمینی بر سرزمین دیگر برتری ندارد. به‌خصوص در عصر حاضر که در کمترین ثانیه‌ها خبر این شهادت به تمام مردم دنیا می‌رسد. اگر بعضی فتاوی قدیم در این مورد نیز وجود دارد، بدلیل واقعیت آن عصر و دوری مناطق از یکدیگر، در آن زمان قابل اعتبار بود. اما امروزه بدلیل تغییر واقعیت، آن فتاوی مشروعیت خود را از دست داده و نمی‌توان بر آن استدلال کرد. اصل شرعی در فقه حنفی نیز، شهادت دو مسلمان عادل را برای رؤیت هلال ماه جهت آغاز یا اختتام مناسبت‌های دینی کافی دانسته است که این امر بر تأکید مذاهب فقهی بر وحدت و اجتناب از تفرقه دلالت دارد.

بدون شک این از رحمت الله سبحانه وتعالی است که مسلمانان را امت واحد قرار داده و خواسته است که امت مسلمه در انجام شعائر دینی مانند: حج، روزه، جهاد، اعیاد و سایر احکام شرعی تقویم واحد داشته و متمایز از سایر ملل جهان باشند. طوری‌که احکام شرعی همه‌ای مسلمانان را مخاطب قرار داده است، نه یک ملت خاص و نه هم سرزمین خاص را.

در واقع آن‌چه مانع تطبیق احکام شرعی و وحدت مراسم دینی در میان امت گردیده، موجودیت مرزهای دولت ـ ملت، بی‌اعتمادی مسلمانان نسبت به یکدیگر و رقابت‌های قدرت می‌باشد. این عوامل نه‌ تنها که خوشی‌های امت را تقسیم نموده، غم‌های امت را نیز از یکدیگر بیگانه ساخته است. امروز سیاست‌های ملی، امت را آ‌ن‌قدر از خود بیگانه ساخته که حتی نمی‌داند در سودان چه جنایت جریان دارد، در کشمیر کی‌ها کشته می‌شوند و همین‌گونه قضیه‌ی غزه صرف یک قضیه داخلی برای خود فلسطینی‌ها پنداشته می‌شود. بسیاری‌ها از اثر چنین سیاست‌ غیرشرعی فکر می‌کنند ترکستان شرقی جزء قلمروی مشروع چین است.

بلی، عید اضحی ما را به یاد حضرت ابراهیم «علیه السلام» می‌اندازد؛ نماد فداکاری، توکُل و الگوی الولاء والبراء. بناءً اگر غزه دور است تاجیکستان که نزدیک با افغانستان است؛ آن‌جا فرامین ضد حجاب صادر می‌شود و خواهران مسلمان ما «وا معتصما» صدا می‌زنند؛ اما حُکام بنا بر مصلحت‌های سیاسی خاموش اند.

بناءً واجب است تا مسلمانان برای وحدت فکری، سیاسی و جغرافیایی زیر چتر دولت واحد خلافت راشده ثانی تلاش و مبارزه نمایند تا از شرّ چنین فتنه‌ها، سردرگُمی‌ها و تفرقه نجات پیدا کرده و روزهای خوشی و سرور مسلمانان از اندونیزیا تا مراکش واحد و مشترک باشد و یقیناً که یکی از روزهای بزرگ خوشی برای مؤمنان روزی‌ست که نصرت الله سبحانه وتعالی نازل شود و خلافت راشده ثانی قایم گردد.

وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ بِنَصْرِ اللَّهِ ۚ يَنصُرُ مَن يَشَاءُ ۖ وَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ (الروم، 4-5)

و در آن روز مؤمنان از نصرت الله متعال شاد مى‌گردند. هر كه را بخواهد نصرت مى‌كند، و اوست شكست‌ناپذير مهربان.

دفتر مطبوعاتی حزب‌التحریر ـ ولایه افغانستان

ابراز نظر نمایید

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه